Sitie's Central: December 2012

Saturday, 29 December 2012

Kastam Diraja


Kenapa kami berada di Kastam Diraja Malaysia? Bukan nak gi buat passport ke ape. Tapi tunggu driver gi anta parcel


Ada 3 agenda untuk perjalanan kali ni.
1.Anta barang kepada customer
2.Pergi audit supplier
3.Anta production dan qc member buat sorting kat warehouse


Jimat la minyak company. Tak gitu? Tapi terkejar2 jugak la driver ke sana sini. Sian die... Dalam kete pon aku tak tido sebab sembang2 dengan driver takut die ngantuk. Yela..letih kan sepanjang hari pergi balik Penang. Respek gila aku kat orang2 yang berkerjaya sebagai driver!!

Friday, 28 December 2012

Fuuuyooo...pedasnye siti!! Hstttt...hssttt..


Assalamualaikum (Selamat Kembali Bekerja Setelah Cuti Natal...boleh? hehehehe) Ini adalah cerita rakan seofis ku yang berbangsa cina dan tak makan pedas.


Kami berlima dijemput pergi ke majlis pernikahan rakan. So...lepas solat maghrib sume pon bersiap la. Yang rakan cina ni pon tak mau kalah nk pakai baju melayu jugak..okay kami layan aje.   


Masuk surau utk majlis akad nikah dia pon masuk. Bile tang makan....kuah masak lemak cili padi memang die tak amik..sbb nampak cebisan2 cili hijau kan. Tapi die amik ayam berempah. Pastu...pedasnye siti!!! Hsssttt...hsssttt!!! Ayam ni pon pedas jugak ke? Hssstt...hsssttt... Telinga...hidung dan bibir dh warna merah...berapa kali dia gi refill air. Lawak gila. Dan kami? Gelakkan aje!! Hehehehe...jgn marah Yong.