Sitie's Central: 2012

Saturday, 29 December 2012

Kastam Diraja


Kenapa kami berada di Kastam Diraja Malaysia? Bukan nak gi buat passport ke ape. Tapi tunggu driver gi anta parcel


Ada 3 agenda untuk perjalanan kali ni.
1.Anta barang kepada customer
2.Pergi audit supplier
3.Anta production dan qc member buat sorting kat warehouse


Jimat la minyak company. Tak gitu? Tapi terkejar2 jugak la driver ke sana sini. Sian die... Dalam kete pon aku tak tido sebab sembang2 dengan driver takut die ngantuk. Yela..letih kan sepanjang hari pergi balik Penang. Respek gila aku kat orang2 yang berkerjaya sebagai driver!!

Friday, 28 December 2012

Fuuuyooo...pedasnye siti!! Hstttt...hssttt..


Assalamualaikum (Selamat Kembali Bekerja Setelah Cuti Natal...boleh? hehehehe) Ini adalah cerita rakan seofis ku yang berbangsa cina dan tak makan pedas.


Kami berlima dijemput pergi ke majlis pernikahan rakan. So...lepas solat maghrib sume pon bersiap la. Yang rakan cina ni pon tak mau kalah nk pakai baju melayu jugak..okay kami layan aje.   


Masuk surau utk majlis akad nikah dia pon masuk. Bile tang makan....kuah masak lemak cili padi memang die tak amik..sbb nampak cebisan2 cili hijau kan. Tapi die amik ayam berempah. Pastu...pedasnye siti!!! Hsssttt...hsssttt!!! Ayam ni pon pedas jugak ke? Hssstt...hsssttt... Telinga...hidung dan bibir dh warna merah...berapa kali dia gi refill air. Lawak gila. Dan kami? Gelakkan aje!! Hehehehe...jgn marah Yong.

Wednesday, 20 June 2012

pemandangansungai

Semoga sungai kite sentiasa bersih hendaknye...Amin..



Tuesday, 19 June 2012

cameron highlands

Cameron Highlands. Geram sungguh tgk sayur2 kat sana. gebu dan gemok dan segar dan nyaman! Rasa mahu gigit terus dari tapak semaian. =p



14: Cosy

Cosy Place Restaurant at Wangsa Maju, Seksyen 5. Enjoy~




Monday, 18 June 2012

kucing siam awak boleh mengada-ngada?

Ingatkan ape la yang suam2 kat belakang aku...

Rupanya kucing siam aku mngada-ngaa plak landing tido atas aku. =)

Saturday, 16 June 2012

photo capturing underwater

Sempena baru beli kamera kalis air..mestilah bergambar dalam air

Kamera murah je..yang pakai filem kodak tu

Ada gambar yang kualitinye bagus...ade yang tidak.. tapi kira padan la dengan harganye RM29.90.

Friday, 15 June 2012

busy sungguh minggu nie

Minggu ni benornye agak kebizian

Sebabnye customer nak datang audit minggu depan

Tapi walaupon busy dapat gak buat lasagna. =)

Thursday, 14 June 2012

swim & berenang di swimming pool

Cuaca panas2 macam ni..selain dari makan cendol dan ais kacang..

...elok la kite terjun dalam sungai atau swimming pool

sejuk sikit rasa badan.. =p

rama-rama alien

Ni spesis rama-rama dari planet marikh..betina bunting orng panggil.

Nak terbang pon tak larat

Mari tangok spesis ini di zoo negara =p

sepupu sanding belah laki

Harap2 masa berlalu dengan pantas sebab aku plak nk kawin. =p 

Nak pilih baju kaler ape ye?

Baju base putih dah common sangat plak nengoknye.

Monday, 11 June 2012

spot the place

Cer teka restoran fastfood apekah ini?

Ko nampak logo "M" tu??

I'm lovin it.. =)

Sunday, 10 June 2012

Sitie Bumz nak melompat?

 Yeah hasil lompatan yang keberapa kali entah..selipar ku pon tercabut tapaknya.

 Lepas dah banyak kali melompat..aku dah tak punya tenaga lagi untuk meneruskan.

Sampai sangkut2 gitu...achaner tu? hehehehe

Saturday, 9 June 2012

Wedding in action

 Memang dia orang yang bertuah sebab dapat aku jadi pengapit dia. Hehehehe

 Majlis berlangsung di rumah beliau iaitu Taman Sri Waja, Segamat, Johor.

Time aku nanti dia nak ke jadi pangapit aku pulak? Anak pulak yang dikepitnye nanti. =p

Friday, 8 June 2012

Birthday Najiha

 The story bermula mcm ni. Kebetulan that day birthday Najiha anak makteh. So aku tanye die..."birthday arini Najiha dapat hadiah ape? Kek ada tak?"

 Dia cuma tunduk cakap.."takde pape..ibu kan misikin". Whoa??????? Rasa sgt kesian okay. Najiha yang berbaju pink dalam gambar. Berumur 7 tahun pada masa itu.

Jadi aku pon citer kat mak aku..sepupu2 aku dan adik beradik aku dan kami merancang surprise bday utk Najiha pada malam itu jugak. Dia sgt happy and so are we. =)

Thursday, 7 June 2012

Tak payah dah tido malam tau

 Malam sebelum berlangsungnya majlis bersanding...haa, ni la keje korang ye. Mencucuk-cucuk bunga manggar

 Nak cucuk pon bukan main cucuk aje mana suka...kena ada skill balancing supaya tidak nampak lebat di kanan dan botak di kiri.

Pusat die terpulang..ada yang pakai buah betik..ada yang pakai span..ada juga yang pakai polystyrene. Nak pegang sndiri atas kepala pon boleh..jadi tugu kt tepi2 hujung jalan raya tu kan..best jugak. Boleh la cuba nanti. Hehehehe

Wednesday, 6 June 2012

Aktiviti membersih di rumah baru sepupu

 JOHOR 6 Mar. - Yang dewasa hadir membersihkan rumah baru sepupu manakala yang kecil asyik bermain berlari2 dan mengekek ketawa bergurau senda.


 Sungguh besar rumahnye dan memberi inspirasi padaku untuk mempunyai rumah seperti ini suatu hari nanti.


Bagaimanapun, apakan daya..rumahku nanti adalah sama macam rumah mak aku sekarang cuma rumah aku di tingkat ground floor. Tsk..tsk..tsk.. =(